Skip to content
Inici arrow Temes d'interes
Toxoplasmosi i la dona gestant
Image* Si la dona té una titulació d'anticossos positiva i és inmunocompetent, el risc d' infecció és prácticament nul
* Si la dona té una titulació d'anticossos  negativa a anticcossos anti-Toxoplama:
 
     què ha de fer durant la gestació?

1- Serologia al gat o gats, per determinar la titulació d'anticossos. Si son negatius no hem de donar-los carn crua per menjar i no hem de deixar que surtin de casa (per evitar el  risc de que puguin caçar o menjar carn infectada).
2- Recomenem que la dona gestant mengi la carn molt cuinada (mai crua) i que renti molt bé les verdures crues. També és important rentar-se bé les mans després de manipular carn crua (sobretot la de porc).
3- Encara que el contagi és improvable per aquesta via, la dona gestant, no hauria de netejar la safata de defecació del gat.
4- No fer treballs de jardineria perquè moltes vegades els gats orinen i defequen en aquests substrats.
5- Si el gat o gats son positius, és molt difícil saber si l' infecció és recent o antiga, tantmateix,  els gats només eliminen el paràsit durant les tres setmanes següents a l' infecció, a més, una vegada han eliminat els ooquists amb les femtes, aquests, necessiten de 2 a 3 dies per a ser actius. Com a conclusió final, si netegem la safata del gat cada dia no existeix cap risc d'infecció, i per a més seguretat ho podem fer amb guants.
6-Hauriem de fer serologia per detectar possibles enfermetats inmunossupresores i evitar la medicació dels gatos amb drogues inmunodepresores.

     L' infecció per Toxoplasma durant la gestació es produeix básicament entre el primer i el segon trimestre.
 
     Les persones amb SIDA son més susceptibles a desarrollar Toxoplasmosi generalitzada durant l'infecció inicial o per reactivació. Les mesures de prevenció que han de seguir son les mateixes que una dona gestant.

 

La grandeza de una nación y su progreso moral puede ser juzgado por la forma en que sus animales son tratados.

Gandhi

Veterinaris


Recuperar contrasenya?

Serveis externs

Urgències 24 h
Residències

Galeria de fotos


Clientes
Nika

Clientes
British shorthair,británico de pelo corto,NICO

Clientes
Nit