Skip to content
Inici arrow Temes d'interes
Toxoplasmosi i la dona gestant
Image* Si la dona té una titulació d'anticossos positiva i és inmunocompetent, el risc d' infecció és prácticament nul
* Si la dona té una titulació d'anticossos  negativa a anticcossos anti-Toxoplama:
 
     què ha de fer durant la gestació?

1- Serologia al gat o gats, per determinar la titulació d'anticossos. Si son negatius no hem de donar-los carn crua per menjar i no hem de deixar que surtin de casa (per evitar el  risc de que puguin caçar o menjar carn infectada).
2- Recomenem que la dona gestant mengi la carn molt cuinada (mai crua) i que renti molt bé les verdures crues. També és important rentar-se bé les mans després de manipular carn crua (sobretot la de porc).
3- Encara que el contagi és improvable per aquesta via, la dona gestant, no hauria de netejar la safata de defecació del gat.
4- No fer treballs de jardineria perquè moltes vegades els gats orinen i defequen en aquests substrats.
5- Si el gat o gats son positius, és molt difícil saber si l' infecció és recent o antiga, tantmateix,  els gats només eliminen el paràsit durant les tres setmanes següents a l' infecció, a més, una vegada han eliminat els ooquists amb les femtes, aquests, necessiten de 2 a 3 dies per a ser actius. Com a conclusió final, si netegem la safata del gat cada dia no existeix cap risc d'infecció, i per a més seguretat ho podem fer amb guants.
6-Hauriem de fer serologia per detectar possibles enfermetats inmunossupresores i evitar la medicació dels gatos amb drogues inmunodepresores.

     L' infecció per Toxoplasma durant la gestació es produeix básicament entre el primer i el segon trimestre.
 
     Les persones amb SIDA son més susceptibles a desarrollar Toxoplasmosi generalitzada durant l'infecció inicial o per reactivació. Les mesures de prevenció que han de seguir son les mateixes que una dona gestant.

 

No hay mejor psiquiatra en el mundo que un cachorro lamiéndote la cara.

Ben Williams

Veterinaris


Recuperar contrasenya?

Serveis externs

Urgències 24 h
Residències

Galeria de fotos


Clientes
Tristan

Clientes
Kira

Clientes
Coco